Om företaget

Nimblit AB är ett företag inom programutveckling.

Historik

Grundaren Elias Waldhe började sin bana som egenföretagare år 2000, då han startade en enskild firma vid namn Elidator. Han tog uppdrag som konsult inom programutveckling åt stora företag.

Sedan bytte företaget namn till Elias IT. Inriktningen blev då att hjälpa småföretag med diverse IT-tjänster, förutom programutveckling, men gick med tiden tillbaka till mer renodlad programutveckling.

2014 ombildades företaget pga ökad efterfrågan till ett aktiebolag, Nimblit AB.

Sedan 2006 har våra viktigaste kunder varit företag inom fjärrvärmebranschen, men vi tar gärna jobb inom andra branscher också.

Plats

Företaget är beläget i Söderköping, men vi jobbar även på distans, det går bra genom att använda tekniker som fjärrskrivbord och videokonferenser.

Personal

Elias Waldhe

Elias Waldhe

För närvarande är det huvudägaren Elias Waldhe som arbetar inom företaget, men vi kommer inom ett år att anställa en till person.

Elias har en gedigen datavetenskaplig utbildning (4 års studier vid Umeå universitet) med mycket matematik och beräkningsteori. Han har arbetat som programutvecklare sedan 1997. De första åren ägnades åt programutveckling hos Ericsson och Bombardier Transportation.

Namnet

Vad står namnet ”Nimblit” för?

  • Nimble IT – intelligent eller snabbtänkt informationsteknik
  • Nimble it! – ett verbifierat adjektiv i imperativform – snabbtänk det!
  • Nimb lit – tänd gloria eller tänd av en gloria – glorian kan symbolisera vishet eller kunskap
  • Eller bara ett vackert ord!